Bliv landmand og student med én uddannelse

På EUX landmand får du både praktisk hands on-erfaring i landbruget og teoretisk viden fra gymnasiet. Uddannelsen er for dig, som har interesse for landbruget og som samtidig ønsker at have muligheden for at læse videre på en videregående uddannelse.

eux landbrugsuddannelse

Derfor skal du tage en uddannelse som EUX landmand

Uddannelsen er en god start, hvis du vil arbejde i landbruget som driftsleder eller selvstændig landmand. Derudover giver de ekstra kompetencer fra de gymnasiale fag optimale muligheder for at udvikle og drive fremtidens landbrug. 

Læs mere om, hvordan EUX-elever på Asmildkloster scorer topkarakterer i matematik, kemi og erhvervsøkonomi.

Her får du det bedste uddannelsesmiljø

Undervisning i landbrugsfagene foregår på Asmildkloster Landbrugsskole og undervisningen i de gymnasiale fag foregår på Viborg Gymnasium. I alt 140 EUX-elever er i gang med uddannelsen på Asmildkloster. Du kommer i din egen klasse med andre EUX´ere. 

Det er muligt at bo og spise på landbrugsskolen og være en del af kostskolemiljøet, hvor fællesskabet er i fokus. Her får du bedste rammer for din uddannelse med nye faciliteter og mulighed for en lang række aktiviteter i fritiden.

Se videoen, hvor Aksel og Ninna fortæller om deres EUX på Asmildkloster →

Uddannelsen varer 4 år, hvor du veksler mellem skoleforløb på Asmildkloster/Viborg Gymnasium og oplæring (praktikforløb).

Læs mere her: Download faktark om indhold og opbygning på EUX landmand (pdf) >

Du tilmelder dig via www.optagelse.dk.

Når vi har din ansøgning, inviterer vi dig til informationsaften og en personlig samtale om uddannelsen, hvor vi snakker om de muligheder, udfordringer og indsatser, der skal til for at du lykkes med uddannelsen.

Har du brug for at vide mere er du altid velkommen til at kontakte skolen på tlf. 86673222.

Grundforløb 1 på EUX landmand starter på følgende datoer de kommende år:

11. august 2024
10. august 2025
9. august 2026

Du er som hovedregel ude i oplæring (tidligere hed det praktik) to gange i løbet af din uddannelse med mulighed for at tage en tredje praktik i 1-3 måneder efter sidste skoleforløb. Her er du ansat i en landbrugsvirksomhed, arbejder sammen med de andre ansatte og får løn.

lærepladsgarantiLæs mere om dine vilkår under oplæring her >

Betaling for at bo på skolehjemmet
Er du under 18 år og uden uddannelsesaftale bor og spiser du gratis på skolen.

Er du over 18 år eller har uddannelsesaftale koster det 612 kr. pr. uge at bo og spise på skolen. (Hvis du har over 75 mins transport med offentlig transport til skolen kan du få dette betalt af AUB (Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag). Det kaldes 5-kvarters reglen.)

Andre udgifter
Der er en række udgifter forbundet med materialer, ekskursioner og studieture. 
Se detaljeret oversigt over alle udgifter her (pdf) >

Løn under oplæring/uddannelse
Du får løn under uddannelsen når du har indgået en uddannelsesaftale med en landbrugsvirksomhed. En typisk startløn er ca. 11.500 kr. det første år stigende mod 18.200 kr. i slutningen af din uddannelse. 

Se løntabel her >

Mulighed for SU
Når du er over 18 år, er der mulighed for at søge SU. Tjek su.dk eller ring til kontoret på Asmildkloster på tlf. 86 67 32 22 og spørg efter Dorthe Ramsdal.

9 ud af 10 af vores elever vælger at bo på skolen, imens de tager deres uddannelse. Det giver et helt særligt fællesskab og masser af fede oplevelser i fritiden.

Læs om vores skolehjem på Asmildkloster her >

Skolehjem Asmildkloster Landbrugsskole

Vores studievejledning hjælper dig, hvis du har brug for støtte, sparring eller hjælp til bl.a.

    • Ordblindhed og læse-/stavevanskeligheder
    • Udfordringer med matematikken
    • Særlige behov pga. en diagnose eller andre udfordringer
    • Viden om mulighederne i din fremtid

Læs mere om studievejledning på Asmildkloster her >

Hvis du overvejer at tage et praktikophold i udlandet, har vi et bredt netværk, der dækker det meste af verden, og vi hjælper dig med at finde den rette praktik.

Du kan få rejsegodtgørelse og lønkompensation til ophold i udlandet. Det gælder også i de lande, der traditionelt er størst interesse for, herunder Australien, New Zealand, USA og Canada.

Kontakt  Asmildkloster Landbrugsskoles studievejledere for yderligere informationer.

EUX landmand kombinerer teori og praksis og giver den perfekte start på en akademisk uddannelse som f.x. dyrlæge, agronom, biolog, farmaceut og en række andre uddannelser. På den måde kombinerer du en praksisrettet erhvervsuddannelse med en kompetencegivende eksamen, som kan tage dig videre på universitetet.