EUD landmand på Asmildkloster landbrugsskole

Aldrig før har der været 308 lærlinge på Asmildkloster Landbrugsskole på samme tid

I starten af februar 2024 er der fuldt hus på Asmildkloster Landbrugsskole. Hele 308 elever er mødt op – det er historisk mange. Går man tre år tilbage, er der tale om en fremgang på 20,3 pct. Omkring 42 pct. af eleverne tager uddannelsen med eux. På Asmildkloster Landbrugsskole glæder vi os over, at stadig flere unge har lyst til at være en del af fremtidens landbrug.

Landbrugsuddannelsen favner bredt og adresserer fremtiden. Uddannelsen giver uanede muligheder – uanset om du vil omstille verdens energi- og fødevareproduktion, arbejde med øget dyrevelfærd, producere fødevarer på nye måder, arbejde med fremtidens teknologi, verdensmål og bæredygtighed eller du blot elsker arbejdet med dyr, planter, maskiner og den friske luft.

Nutidens unge har fanget pointen og har set den solide uddannelse landbrugsskolerne og landbruget kan give og det er uanset hvilken vej der vælges. 153 unge starter i dette forår deres uddannelse på Gf2 på skolen i Viborg, og skolen forventer at flere slutter sig til de populære uddannelser undervejs.

”Vi er meget glade for, at de unge fortsat finder landbrugsuddannelsen attraktiv og at vi har haft elevvækst flere år i træk. På samme tid arbejder vi intensivt med at forny og forbedre vores uddannelse med fokus på bæredygtighed og grøn omstilling, så den forhåbentlig vil appellere til endnu flere de kommende år. Der er mange udviklingsprojekter i gang og indenfor kort tid etableres et nyt videnscenter, som skal understøtte jord- og landbrugets uddannelser. Erhvervet har hårdt brug for den faglærte arbejdskraft, som også er attraktiv i mange andre brancher,” siger Lars Møgelbjerg Andersen, forstander på Asmildkloster Landbrugsskole.

Og skolen ved Viborg-søerne hviler ikke på Laurbærrene. Skolen har i 2023 renoveret værksteder, etableret MakerSpace og taget ”Lederhuset” i brug som er et uddannelsesmiljø dedikeret til skolens lederuddannelser produktionsleder og agrarøkonom.

I 2024 venter der også nye tiltag i form af etablering af et vertikalt landbrug, væksthus til egenproduktion af grønt og implementering af præcisionslandbrug på skolens ejendom ”Kløverhøjgaard”. Projekterne støttes af Undervisningsministeriet, Tietgen-Fonden og Nordea-Fonden.

”Som et ekstra skud i bøssen tager skolen i februar også fat på at skabe ”fremtidens erhvervsskolebyggeri” i et workshop-samarbejde med Bygherreforeningen – et arbejde der vil bringe skolen endnu et skridt ind i fremtidens rolle som en erhvervsskole der arbejder for grøn omstilling og bæredygtighed i Danmarks vigtigste erhverv – vi har store forventninger til denne proces”, slutter forstander Lars Møgelbjerg Andersen

Tilmeld uddannelse Tilmeld uddannelse