Chili sin carne, græskarsuppe, marmelade af vores egne blommer og aroniabær sammen med en fuldkornspandekage er et must, når folkeskoleelever besøger Asmildkloster og tager del i projektet Haver til maver.
Folkeskoleelever får fingrene i jorden
Projektet giver mulighed for, at folkeskoleelever deltager i både længere forløb og endagsbesøg i Asmildklosters skolehave, hvor eleverne bl.a. får mulighed for at
- kultivere, så, vande, luge i haven, vande lidt mere og luge lidt mere
- høste gulerødder, kartofler, hestebønner, græskar, morgenfruer og kæmpe solsikker
- hjælpe med at passe vores kaniner, kyllinger, geder og ponyer
- tilberede mad over bål
Indsigt i processen fra have til mave
Eleverne er en del af hele processen, når der skal sås, vandes, luges, høstes, tilberedes og spises. På den måde lærer de også at tackle de udfordringer der opstår, når vejret fx ikke arter sig, og når spirerne ikke er til at se for ukrudt.

Eleverne bliver klimakloge
Klima og bæredygtig udvikling er en naturlig del af Haver til maver, og forløbet giver en unik mulighed for praktisk viden om, hvordan eleverne kan blive mere klimakloge og tage denne viden med hjem. Børn har ret til at dyrke livet, mærke verden og lære i samspil med planeten og hinanden; en tryg og magisk barndom er grobund for handlekraft til fremtiden.
Baggrund i ´Jordens bedste klasselokale`
Haver til maver blev etableret i 2017 med det mål at skabe et læringsmiljø, der skal gøre grundskoleelever nysgerrige på natur, have, madlavning, sundhed og bæredygtighed. Haver til Maver er en landsdækkende almennyttig forening, der netop arbejder med disse emner. Foreningen blev etableret i 2006 af Søren Ejlersen, som også har stiftet Aarstiderne.
Sidenhen har ’Jordens bedste klasselokale’ udbredt sig til ca. 40 skolehaver over hele Danmark. Med Haver til maver på Asmildkloster, ønsker vi at skabe sammenhæng mellem land og by ved at give forståelse og interesse for fødevareproduktion.
Kontakt og mere information
Kontakt Liselotte Puggaard for mere information på lpu@asmildkloster.dk, og se mere på KLC´s hjemmeside (link åbner i nyt vindue).
Følg projektet på Facebook (åbner i nyt vindue).