14.000 folkeskoleelever fra Viborg Kommune havde i 2021 emneuge med fokus på at være ´Grønne sammen´. Formålet var at sætte bæredygtighed, klima og verdensmål på skemaet.

Fokus på bæredygtig fødevareproduktion

At være grønne og arbejde bæredygtigt er kerneområder for Asmildkloster, og vi udviklede derfor to forskellige dagsforløb for folkeskoleeleverne. Begge med fokus på dansk fødevareproduktion:

  • Teknologi, bæredygtighed og fødevareproduktion
  • Klimaklog på dansk fødevareproduktion
Klimavenlig madpyramide

500 elever løste opgaver med robotter, GPS og klimakloge indkøb

De to forløb blev afholdt hver dag i to uger, og vi havde besøg af ca. 510 folkeskoleelever i alt.

I det ene forløb arbejdede eleverne med, hvordan robotter bruges i landbruget i dag gennem udvikling af deres egne tekniske løsninger. De lærte også, hvor GPS benyttes i landbruget, og det hele blev sammenholdt med refleksioner over bæredygtighed og verdensmål.

I det andet forløb arbejdede eleverne med egne holdninger og egen adfærd i relation til indkøb, hvor det ikke altid er nemt at vurdere, hvad der er klimaklogt. Er det klimaklogt at købe økologiske appelsiner fra Brasilien? Og hvornår er det godt for klimaet at købe danske eller udenlandske varer?

Grønne sammen i fremtiden

Det var to udbytterige uger for både folkeskoleelever og os på Asmildkloster, og vi håber, at kunne søsætte lignende projekter i fremtiden.

Læs mere om Grønne Sammen på Viborg Kommunes hjemmeside.

Kontakt Janneke Nkemka Pedersen for mere info på mail njp@asmildkloster.dk.