Chili sin carne, græskarsuppe, marmelade af vores egne blommer og aroniabær sammen med en fuldkornspandekage er et must, når folkeskoleelever besøger haverne på Asmildkloster.

Folkeskoleelever får fingrene i jorden

Her får folkeskoleelever mulighed for at deltage i både længere forløb og endagsbesøg i Asmildklosters skolehaver, hvor eleverne bl.a. får mulighed for at

  • kultivere, så, vande, luge i haven, vande lidt mere og luge lidt mere
  • høste gulerødder, kartofler, hestebønner, græskar, morgenfruer og kæmpe solsikker
  • hjælpe med at passe vores kaniner, kyllinger, geder og ponyer
  • tilberede mad over bål

Indsigt i processen fra havens muld til maden ligger i maven

Eleverne er en del af hele processen, når der skal sås, vandes, luges, høstes, tilberedes og spises. På den måde lærer de også at tackle de udfordringer der opstår, når vejret fx ikke arter sig, og når spirerne ikke er til at se for ukrudt.

Børn med kanin

Eleverne bliver klimakloge

Klima og bæredygtig udvikling er en naturlig del af haverne på Asmildkloster, og vi giver en unik mulighed for at blive mere klimaklog og tage denne viden med hjem. Børn har ret til at dyrke livet, mærke verden og lære i samspil med planeten og hinanden; en tryg og magisk barndom er grobund for handlekraft til fremtiden.

Vi ønsker at skabe sammenhæng mellem land og by ved at give forståelse og interesse for fødevareproduktion.

Kontakt og mere information

Kontakt Janneke Nkemka Pedersen for mere information på jnp@asmildkloster.dk, og se mere på KLC´s hjemmeside (link åbner i nyt vindue).

Følg projektet på Facebook (åbner i nyt vindue).